Het Woord van De Dag (Le Mot du jour)


Het principe is eenvoudig, het Woord van De Dag (« Mot Du Jour ») zegt het zelf : één woord elke dag (behalve tijdens het weekend) dat u minstens eenmaal per dag in uw gesprekken gebruikt. Daarna kunt u ons de context van de zin waarin u dit woord hebt gebruikt, meedelen en een eventueel commentaar toevoegen over een nieuwe betekenis van dit woord….

De Franse taal bevat 32.000 woorden die courant gebruikt worden. Gemiddeld kent de Fransman meer dan 70 % van deze woorden (ongeveer 22.500 woorden) maar het gebruik ervan varieert individueel van 300 tot 2000 woorden. Het “Mot Du Jour” heeft tot doel u aan te zetten om deze onbekende woorden ook te gebruiken.

En omdat in de loop van de tijd bepaalde activiteiten, beroepen, … nieuwe Franse woorden werden tot stand gebracht, wordt vóór het weekend in “Le Mot Du Vendredi” (Het Woord Op Vrijdag) een uitgebreide en meer gedetailleerde uitleg gegeven over de complexiteit van de Franse taal en haar weetgierigheid.

Ten slotte is er op sommige woensdagen de « Subtilité du Mercredi » (de finesse), waarbij woorden die “bijna” synoniemen zijn, worden vergeleken om ze van mekaar te onderscheiden en ze nauwkeuriger te gebruiken.

3 commentaires : “Het Woord van De Dag (Le Mot du jour)”

 1. Diana
  3 février 2015

  Stuur mij dagelijks een frans woord van de dag.
  Merci

 2. Marjan
  3 septembre 2016

  Stuur mij dagelijks een frans woord van de dag.
  Merci

 3. Susanne
  30 janvier 2017

  Bonjour
  J’apprende francais! Le mot du jour put être util.

  Salut
  Susanne

Laisser un commentaire